Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w wątku Administracja-> Przywitaj się. Wątki z problemami zamieszczone w dziale "Przywitaj się" będą usuwane.

Autor Wątek: Problem z nvidia-settings  (Przeczytany 1101 razy)

Offline Justme

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
Problem z nvidia-settings
« dnia: Kwiecień 04, 2015, 12:21:43 pm »
Witam.

Mam problem na który jakoś nie mogę znaleść rozwiązania w necie. Wszystko co potrzebne mam zainstalowane, jednak po wpisaniu nvidia-settings w terminalu wyskakuje "command not found". Za chiny nie mogę tego przeskoczyć i dojść jak dlaczego tak, a nie inaczej.

Offline darekradzan

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 264
Odp: Problem z nvidia-settings
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 04, 2015, 12:48:19 pm »
Zobacz tutaj
http://forums.debian.net/viewtopic.php?f=30&t=118275

Offline Justme

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
Odp: Problem z nvidia-settings
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 04, 2015, 01:06:51 pm »
To już przerobiłem. Wszystko niby w systemie jest, a panelu nvidi za chiny nie moge otworzyć.

Offline darekradzan

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 264
Odp: Problem z nvidia-settings
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 04, 2015, 01:21:12 pm »
a zrobic tak , odinstalowac obecne sterowniki do karty graf. , poprzez purge  i ponownie je zainstalowac .
Wiesz wyglada to wlasnie na problem ze sterownikami , jakie masz jadro
podaj w ogole wynik
uname -aoraz podaj wynik polecenia
sudo lshw -c display
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2015, 01:28:41 pm wysłana przez darekradzan »