Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w wątku Administracja-> Przywitaj się. Wątki z problemami zamieszczone w dziale "Przywitaj się" będą usuwane.

Autor Wątek: Kubuntu na Lenovo X100e "wisi" po ponownym uruchomieniu  (Przeczytany 1004 razy)

Offline belzebub500

  • Wiadomości: 3
Kubuntu na Lenovo X100e "wisi" po ponownym uruchomieniu
« dnia: Październik 12, 2013, 10:30:49 pm »


Laptop lenovo X100e. Dane w profilu aktywne. Drzemie w nim windows 7 profesional, 4 GB ramu, karta ATI 3200 HD. Sterowników żadnych nie instalowałem.

Mam najnowsze Kubuntu i problem zarazem. Po instalacji Odpalił się normalnie i chodził aż do wyłączenia. Ponowna próba uruchomienia zakończyła się fiaskiem. Po napisie startowym Kubuntu "wisi". Lub czasem pojawia się czarny ekran i nic się nie dzieje. Po twardym resecie uruchamia się normalnie aż znowu do ponownego uruchomienia. Po twardym resecie się uruchamia. Normalnie już nie. Nie wiem co się dzieje. Jest zainstalowany obok win 7 profesional. Proszę piszcie do mnie prostym językiem bo to moje pierwsze zderzenie z linuxem. Nie wiem co jeszcze napisać. Proszę pomóżcie.
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2013, 10:30:49 pm wysłana przez 730 »

Offline sovtware

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 256
Odp: Kubuntu na Lenovo X100e "wisi" po ponownym uruchomieniu
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 13, 2013, 03:35:29 am »
belzebub50-

0



Miałem podobny problem jak Ty lecz i może trochu inny w Ubuntu 12.04 LTS 64 bity

po zainstalowaniu na czysto systemu i zrobieniu aktualizacji uruchamiam lapka na nowo i co mam

także ładowanie systemu lecz nie wchodzi mi w logowanie czarne tło i info błąd ładowania kernela

próbowałem 5 razy instalować i to samo miałem nie znam sposobu naprawy więc moim zdaniem zobacz sobie może inną dystrybucję Linux Ja przeniosłem się na Sabayon i jestem Bardzo zadowolony mówiąc ze Ja nie znam sposobu aby taki błąd naprawić nie oznacza że ktoś inny nie będzie wiedział decyzja należy to Ciebie czekać lub sprawdzić inny system a nie Ubuntu pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2013, 03:35:29 am wysłana przez 157 »

Offline belzebub500

  • Wiadomości: 3
Odp: Kubuntu na Lenovo X100e "wisi" po ponownym uruchomieniu
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 13, 2013, 07:24:44 am »
W Mincie działo mi się to samo.
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2013, 07:24:44 am wysłana przez 730 »

Offline sovtware

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 256
Odp: Kubuntu na Lenovo X100e "wisi" po ponownym uruchomieniu
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 13, 2013, 07:39:08 pm »
Linux Mint jest robiony na Ubuntu więc te problemy co ma Ubuntu przechodzą również na Minta
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2013, 07:39:08 pm wysłana przez 157 »

Offline belzebub500

  • Wiadomości: 3
Odp: Kubuntu na Lenovo X100e "wisi" po ponownym uruchomieniu
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 13, 2013, 08:27:28 pm »
Aa to nie wiedziałem :)
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2013, 08:27:28 pm wysłana przez 730 »