Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w wątku Administracja-> Przywitaj się. Wątki z problemami zamieszczone w dziale "Przywitaj się" będą usuwane.

Autor Wątek: Błąd połączenia z bazą danych  (Przeczytany 1152 razy)

Offline hubot_

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 131
Błąd połączenia z bazą danych
« dnia: Czerwiec 26, 2017, 02:12:29 pm »
Dosłownie wczoraj wieczorem, gdy próbowałem wejść na portal linuxiarze.pl ujrzałem błąd "Błąd połączenia z bazą danych". Czy możecie coś z tym zrobić? To już się dzieje nie pierwszy raz.
Stacjonarka: Slackware Xfce
Laptop: Debian GNOME | Gentoo i3 (do testów)

Offline pavroo

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1612
Odp: Błąd połączenia z bazą danych
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 26, 2017, 02:25:41 pm »
Tak, można.
Jeśliby każdy odwiedzający naszą stronę co miesiąc przekazywałby darowiznę za korzystanie z naszej wiedzy i zasobów, to wzielibyśmy dedyka i problem by zniknął.
Nic nie jest tak proste, jak się wydaje.
Danielle Steel

Offline hubot_

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 131
Odp: Błąd połączenia z bazą danych
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 26, 2017, 11:42:28 pm »
Nie prościej VPS?
Stacjonarka: Slackware Xfce
Laptop: Debian GNOME | Gentoo i3 (do testów)

Offline pavroo

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1612
Odp: Błąd połączenia z bazą danych
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 27, 2017, 11:59:23 am »
Od kilku lat jedziemy na VPS-ie.
Nic nie jest tak proste, jak się wydaje.
Danielle Steel

Offline hubot_

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 131
Odp: Błąd połączenia z bazą danych
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 27, 2017, 10:31:35 pm »
Czyli problem widocznie jest z przeciążeniem bazy danych? Jakiego macie VPS-a? Jakie parametry? Ile RAM, jaki procesor, ile przestrzeni dyskowej, jaki dostawca? Podaj szczegóły.
Stacjonarka: Slackware Xfce
Laptop: Debian GNOME | Gentoo i3 (do testów)