Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w wątku Administracja-> Przywitaj się. Wątki z problemami zamieszczone w dziale "Przywitaj się" będą usuwane.

Autor Wątek: Linux Mint 17.2 i problem z podłączeniem routera  (Przeczytany 706 razy)

Offline Adrian111

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
Linux Mint 17.2 i problem z podłączeniem routera
« dnia: Grudzień 02, 2015, 02:33:37 pm »
Witam
Używam systemu Linux Mint 17.2 i routera Linksys WAG200G z którym łączyłem się przy pomocy kabla.
Wszystko działało prawidłowo tylko dzisiaj coś się stało że komputer w ogóle nie łączy się z routerem.
Niczego ostatnio nie zmieniałem,wgrałem wczoraj jakieś aktualizacje ale dzisiaj rano wszytko działało prawidłowo,dopiero jak włączyłem go później to był ten problem.
Na razie wyłączyłem zaporę sieciową,podłączałem od nowa wszystkie kable i nic to nie daje a zielono-żółta lamka w gniezdzie ethernet świeci się tak jak zawsze.
Podłączyłem laptopa z Windowsem XP przy pomocy tego samego kabla i w nim wszystko działa prawidłowo.
Płyta główna w moim komputerze to 9 letnia ECS P4M890T-M2 więc bardzo możliwe że po prostu padło gniazdo.
Co powinienem zrobić żeby to naprawić albo żeby upewnić się że uszkodzona jest płyta główna?

Offline pavroo

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1304
    • SparkyLinux
Odp: Linux Mint 17.2 i problem z podłączeniem routera
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 02, 2015, 06:20:21 pm »
Jeśli problem powstał po instalacji aktualizacji, to proponuję abyś zgłosił to na forum Minta.
Alternatywnie, sprawdź czy problem istnieje po uruchomieniu nowego nośnika live Mint 17.3.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2015, 06:26:05 pm wysłana przez pavroo »
Pomagam zdalnie - zapytaj mnie przez pw.

Offline Adrian111

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
Odp: Linux Mint 17.2 i problem z podłączeniem routera
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 02, 2015, 08:39:06 pm »
Nie wiem jak to się stało ale dzisiaj wieczorem włączyłem komputer i wszystko działa normalnie,samo się naprawiło.
Do tej pory wszystko jest w porządku.